Ohjeita DAVx5:n käyttöönottoon

Käytämme tässä esimerkissä jo aikaisemmin luotua testitiliä, jonka osoite on https://kalenteri.mobiilikalenteri.fi/demo/

Testitilin käyttäjätunnus on demouser2 ja salasana on demouser2

1. Asenna DAVx5

Asenna DAVx5 joko Googlen Play-kaupasta (maksulllinen) tai ilmaisversio F-Droid:n alustalta. Jos haluat synkroinoida myös tehtävät, asenna myös OpenTasks (ilmainen). Käynnistä DAVx5. Anna DAVx5:lle lupa olla käyttämättä virransäästöä.

2. Tilin luominen

Napauta oranssia ikonia + uuden tilin luomiseksi ja valitse "Login with URL and user name".

3. Käyttäjätilin tietojen antaminen

Syötä (tai kopioi ja liitä) kenttiin kalenteripalvelimen osoite (Base URL), joka testitilissämme on https://kalenteri.mobiilikalenteri.fi/demo/ , käyttäjätunnus (kenttä "User name") demouser2 ja salasana (kenttä "Password") demouser2. Huomaa, että kukin kenttä tulee syöttää erikseen. Lopuksi valitse "LOGIN" oikeasta alakulmasta..

4. Käyttäjätilin tietojen vahvistus

Vahvista oletusvalinta "Contact group method: Groups are separate VCards" ja lopuksi vahvista tilin luominen alhaalta oikealta valitsemalla "CREATE ACCOUNT".


5. DAVx5-käyttäjätilille kirjautuminen

Valitse luomasi tili päänäkymän tilinäkymästä.

Mikäli Anrdoidin järjestelmä kysyy, anna DAVx5:lle sen tarvitsemat oikeudet kalenteriin ja yhteystietoihin.

6. DAVx5-tilin kalenteri-välilehti

Valitse luomasi tilin näkymästä välilehdeltä CALDAV (jos tilillä jo on kalentereita/yhteystietoja) ne kalenterit (kalenteri sisältää tehtävät, mikäli kalenteria luodessa on valittu kalenterin sisältävän myös tehtävät) ja yhteystiedot, jotka haluat synkronoida laitteeseesi näpäyttämällä alunperin tyhjää ruutua, niin että se tulee valituksi (☑). Ruutu löytyy kalenterin nimen vasemmalta puolelta.

7. Kalenterin lisätiedot

Mikäli haluat lisätietoja kalenterista napauta kolmen pienen pisteen kohdalta kalenterin nimen oikealta puolelta. Valinta "Force read-only" tarkoittaa sitä, että kalenteria voi vain lukea, mutta siihen ei voi tehdä muutoksia. DAVX5 käyttää oletusarvoisesti kaksisuuntaista synkronointia, mikä tarkoittaa että missä tahansa pääteohjelmassa (eri laitteessa) tehdyt muutokset synkronoidaan palvelimen kautta kaikkiin muihinkin samaa kalenteria käyttäviin laitteisiin.

8. Kalenterien synkronointi

Valitse "synkronoi"-ikoni nuolen osoittamasta paikasta, jotta DAVX5 synkronoi kalenteritilin palvelimen kanssa.


9. Kalenterien valinta Androidin kalenterisovelluksessa

Siirry Anrdoidin kalenterisovellukseen ja sen asetuksiin, josta pääset valitsemaan mitkä kalenterit haluat näkyville.

10. Synkronoitavan tilin luominen Tehtäviin (OpenTasks)

Tehtävien hallintaa varten avaa OpenTasks (tai Tasks, jotka löytyvät sekä Play Kaupasta että F-Droidista) hyväksy ohjelman pyyntö päästä tilien hallintaan sekä yhteystietoihin

Anna myös DAVx5:lle pääsy tehtäviin.

Jos olet jo luonut kalenterin, joka sisältää myös tehtävät, näkyy kyseinen kalenteri myös OpenTask:ssä.

11. Tehtävien luominen

Uuden tehtävän pääset luomaan oranssista + oikealta alhaalta.

Anna tehtävälle nimi sekä muita mahdollisia tietoja ja lopuksi talleta valitsemalla "SAVE".


Nyt yllä luotu tehtävä on nähtävillä tehtävälistassa.


12. Tehtävät selaimella (Infcloud)

Alla kuvakaappaus Web-sivulla (Infcloud-sivulla) OpenTask:lla yllä luodusta tehtävästä.


13. Lisätietoja

Nyt pääset kalentereihin ja tehtäviin käsiksi Androidin omalla kalenterisovelluksella ja tehtäviin OpenTask:llä tai vastaavalla ohjelmalla. Yhteystietoihin pääset käsiksi suoraan DAVx5:n kautta, jos olit jo luonut yhteystietolistan aiemmin tai voit luoda yhteystietolistan palvelimeemme suoraan DAVx5:lla CARDDAV-välilehdeltä (tarkemmat ohjeet tulossa myöhemmin). Alla olevasta linkistä pääset englanninkielisiin ohjeisiin yhteystietojen synkronoimiseen laitteestasi palvelimelle. Tulemme tekemään nämä ohjeet suomeksi, mutta ilman videoita ;-)

If you’re using DAVx⁵ the first time, you may want to transfer your local contacts to the CardDAV server{.reference .external}.

Alla olevassa linkissä on ohjeet joidenkin laitteiden (kuten Xiaomi) tarvitsemiin lisävaiheisiin, jotta DAVx5 synkronoi automaattisesti tiedot palvelimen kanssa.

On some devices (like Xiaomi), additional steps are required to allow DAVx⁵ to run automatically