Mummo-ohjeita Caldav Synchronizer-lisäosan liittämiseen ja käyttöönottoon Microsoft Outlookin kanssa


1. Aloitus

Käytämme tässä esimerkissä jo aikaisemmin luotua testitiliä, jonka osoite on https://kalenteri.mobiilikalenteri.fi/demo/

Testitilin käyttäjätunnus on demouser2 ja salasana on demouser2

2. Caldav Synchronizer-lisäosan asennus

Caldav Synchronizer-lisäosan asennusohjeet sekä asennustiedosto löytyvät tekijöiden sivuilta caldavsynchronizer

3. Caldav Synchronizer-lisäosan käyttöönotto

Asennuksen jälkeen Outlook:in pääsivulta löytyy lisävalikko "CalDav Synchronizer" punaisen nuolen osoittamassa paikassa.


4. Outlookin asetukset

Ennen lisäosan konfigurointia pitää Outlookin kalenterille luoda uusi kalenteri synkronoitavaa kalenteritiliä varten. Tämä tehdään Outlook:in kalenterinäkymästä kalenterien pienoisnäkymän alapuolelta (jossa kalenterilista on näkyvillä). Käytä hiiren valintanäppäintä ja valitse "New Calendar".


Aukeavassa ikkunassa annetaan uudelle kalenterihakemistolle nimi (demouser2 esimerkissämme) sekä valitaan uuden hakemiston tyyppi "Calendar Items" valikosta "Folder contains" sekä valitaan mihin Outlook:in hakemistoon luotava uusi hakemisto sijoitetaan (esimerkissämme hakemistoon "Calendar"), ja lopuksi vahvistetaan valitsemalla "OK".


Uusi kalenterihakemisto on nyt näkyvillä kuvassa alla punaisen nuolen osoittamassa paikassa.


5. Caldav Synchronizer-lisäosan asetukset

Nyt palataan takaisin Outlookin päävalikkoon ja valitaan Caldav Synchronizer-lisäosan valikko Outlookin päänäkymästä punaisen nuolen osoittamassa paikasta.


6. Caldav Synchronizer uuden synkronointiprofiilin luominen

Valitsemalla yllämainitun valikon pääset lisäosan päävalikkoon (alla). Valitse punaisen nuolen osoittamasta kohdasta "Synchronization Profiles", josta pääset luomaan uuden synkronointiprofiilin.


Paina vihreää +merkkiä punaisen nuolen osoittamasta paikasta.


Valitse "Generic CalDAV/CardDAV" punaisen nuolen osoittamasta kohdasta.


Valitse edellisessä vaiheessa luotu kansio (esimerkissämme "demouser2")


Anna kalenterille nimi kenttään "Name", valitse Outlook:in kansio punaisen nuolen osoittamasta paikasta kentässä "Outlook folder". Kirjoita tai kopioi ja liitä esimerkkimme osoite https://kalenteri.mobiilikalenteri.fi/demo/ kalenterin internet-osoite kenttään "DAV URL", kirjoita (tai kopioi ja liitä) käyttäjätunnus demouser) kenttään "Username" ja salasana demouser2 kenttään "Password". Jos haluat käyttää kalenterin yhteydessä (tapahtumien lähettämiseen ja vastaanottamiseen) jotain Outlook:in kanssa käyttämääsi sähköpostiosoitetta, anna se kenttään "Email address". Tämän jälkeen kokeile yhteyden toimivuutta napista "Test or discover settings". Jos asetukset ovat oikein, aukeaa automaattisesti lisäikkuna, josta näet kalenteripalvelussa jo mahdollisesti luodut kalenterit. Vahvista lopuksi punaisen nuolen osoittamasta paikasta painamalla nappia "OK" (avautuneesta lisäikkunasta).


Yhteyden onnistumisesta tulee vielä toinen ilmoitus.


Tämän jälkeen Outlook:in kalenterinäkymässä pitäisi olla edellisissä vaiheissa luotu synkronoitava kalenteri ("demouser2"). Onneksi olkoon, sinulla on nyt sama aikaisemmin luotu kalenteri näkyvillä myös Microsoft Outlook:ssa!


7. Outlook selaimella

Jos käytät Outlookia selaimellasi, voit nähdä saman kalenterin myös tilanteissa, joissa sinulla on käytössäsi vain internet-selain Outlookin Windows-version sijaan.