Mummo-ohjeita CalDAV-kalenteritilin liittämiseen Thudenrbirdiin


1. Aloitus

Thunderbird:iä käytettäessä on oltava ainakin yksi kalenteri luotuna palvelimella. Seuraavaksi käydään läpi kohta kohdalta kalenterin luominen palvelimelle käyttäen testitunnusta demouser2 (salasana on demouser2).

2. Kirjautuminen palvelimelle

Ensimmäiseksi on kirjauduttava selaimella palvelimelle osoitteessa https://kalenteri.mobiilikalenteri.fi/demo/


Avautuva ikkuna on Radicale-palvelun kirjautumisikkuna, johon kirjaudutaan uudelleen samoilla tunnuksilla.


3. Uuden kalenterin tai osoitekirjan luominen

Klikkaa linkkiä "Create new addressbook or calendar"


Anna kalenterille haluamasi nimi kenttään "Title" ja mikäli haluat lisätä tarkemman kuvauksen, voit kirjoittaa lisätietoja kenttään "Description". Vetovalikosta "Type" valitaan onko kyseessä pelkkä kalenteri, pelkkä yhteystietolista tai tehtävälista tai sitten yhdistetty kalenteri ja tehtävälista. "Journal" on päiväkirjatyyppinen kalenteri, mutta päiväkirjaa tukevia ohjelmia emme ole läytäneet, joten jätämme sen toistaiseksi huomiotta. Kalentereille, tehtävälistoille ja yhteystietolistoille voi antaa värin kentästä "Color". Useat ohjelmat (muunmuassa Androidin ja Applen kalenterisovellukset) pystyvät käyttämään valittua väriä täysin automaattiesti, mutta Thuderbirdin kohdalla käyttäjän on itse valittava mitä väriä haluaa käyttää. Thunderbird ei siis automaattisesti valitse kalenteria luotaessa valittua väriä.


4. Kalenterin osoitteen kopioiminen

Valitse hiiren valintanäppäimellä kuvan nuolen osoittamasta kohdasta "URL" kalenterin osoitekenttä ja kopioi kyseinen linkki, jota tarvitaan kertomaan Thuderbirdin kalenteriohjelmalle mistä kyseinen kalenteri löytyy.5. Synkronoitavan kalenterin asetukset Thunderbird-ohjelmassa

Seuraavaksi siirry Thunderbirdin Kalenteri-välilehdelle (tai Calendar-välilehti, mikäli sinulla on versio englanniksi kuten esimerkissämme) ja vie hiiri näkymän vasempaan laitaan kuukausinäkymän pienoiskuvakkeen alapuolelle ja valitse hiiren valintanäppäimellä avautuvasta listasta "New Calendar".


Valitse avautuvasta ikkunasta kohta "On the Network" ja valitse avautuvasta ikkunasta kohta "CalDAV"..Liitä avautuvaan ikkunaan kenttään "Location" edellä kopioitu kalenterilinkki Anna kalenterille haluamasi nimi kenttään "Name", väri kenttään "Color" sekä valitse mitä Thunderbirdin sähköpostitiliä kyseisen kalenterin tulisi käyttää ja sitten valitse "Next"ja valitse "Next".Seuraavaksi anna käyttäjätunnus (demouser2) kenttään "User Name" ja salasana (demouser2) kenttään "Password" sekä rastita "Use Password Manager to remember this password", jos haluat Thunderbirdin muistavan käyttäjätunnuksen ja salasanan ja sitten valitse "OK".


Valitse "Finish".
Nyt kalenteri on luotu ja se on näkyvillä Thunderbirdin Kalenteri-välilehdellä. Onneksi olkoon!

6. Kalenteriin kirjautuminen selaimella

Jos haluat nähdä miltä kalenteri näyttää selaimessa, niin siirry selaimellesi ja valitse Radicale-palvelun sivulta "InfCloud" nuolen osoittamasta kohdasta.Kirjaudu tunnuksella demouser2 ja salasanalla demouser2Avautuvasta näkymästä näet edellisissä vaiheissa luodun kalenterin sekä kalenteritapahtuman.