Yleisohjeita

Henkilökohtaisen sähköpostin ohjeet
Yhteisösähköpostin ohjeet

Ohjeita kalenterien, yhteystietojen ja tehtävien synkronointiin.

Kalenterit, yhteystiedot ja tehtävät voidaan synkronoida eri laitteiden kesken, vaikka niissä olisikin täysin eri käyttöjärjestelmä. Tämä on mahdollista CalDAV/CarDAV-protokollan ansioita, jolloin eri käyttöjärjestelmät voivat käyttää samaa synkronointipalvelua.

Esimerkiksi, jos perheesi käyttää useita eri mobiililaitteita sekä tietokoneita, ja näissä on useita eri käyttöjärjestelmiä, ei kalentereiden yhteensovittaminen ole välttämättä ihan helppoa. Me tuomme sinulle edullisen tavan pitää perheesi kalenterit, yhteystiedot ja tehtävät ajan tasalla lähes reaaliaikaisesti.

Vain mielikuvitus on rajana eri mahdollisuuksiin organisoitua synkronointipalvelun avulla. Tätä voi käyttää työssä sekä vapaa-ajalla yksin tai ryhmässä.

Huomaa, että kalenterien ja yhteystietojen synkronointi on erillinen palvelu. Henkilökohtaisen sähköpostin tilaajat saavat käyttäjätunnuksen kalenteripalveluun kaupan päälle. Yhteisösähköpostin tilaajille kalenterien, tehtävien ja yhteystietojen synkronointi tulee samaan palveluun. Ohjeistus tämän osalta on vielä kesken, ja seuraavaksi esitettävät ohjeet ovat vain erillisen kalenteripalvelun ja/tai henkilökohtaisen sähköpostipalvelun tilaajille.

Valitse käyttämäsi järjestelmä/alusta

Applen iOS10.x (iPhone/iPad/Mac)
Applen iOS12.x (iPhone/iPad/Mac)
Android
Thunderbird (kaikki käyttöjärjestelmät).
Microsoft Outlook - Outlook Caldav Synchronizer:n konfiguroimiseen.

Synkronointia varten tarvitaan yhteensopiva pääteohjelma, joita esittelemme alla.

Android-laitteet

DAVx5:n käytön aloitusohjeita suomeksi meidän palveluamme varten.
DAVx5 dokumentointi englanniksi.
Android-laitteiden kanssa yhteensopiva ohjelma on DAVx5 , joka on välttämätön (tai jokin vastaava ohjelma/applikaatio), sillä Android ei luontaisesti tue CalDAV/CarDAV-protokollaa, kuten Applen tuotteet tukevat. Poikkeuksena tähän on sähköpostialustamme Mailcow, jossa mukana on SOGO Groupware, jonka ansioista Android-laitteet voivat synkronoida kalenterit ja yhteystiedot Microsoftin Exchange-protokollan avulla, jota SOGO tukee - tämä on mahdollista vain yhteisösähköpostipalvelun tilaajille.

Applen tuotteet

Palvelumme on Apple-tuotteiden kanssa yhteensopiva. Apple tukee luontaisesti CalDAV/CarDAV-kalentereita ja -yhteystietoja.
Ohje kalenterien lisäämiseksi Applen iOS10.x-järjestelmiin (iPhone/iPad)
Ohje kalenterien lisäämiseksi Applen iOS12.x-järjestelmiin (iPhone/iPad)
macOSx-ohjeiden teko on vielä hieman kesken, mutta tulossa.

Thunderbird

Lähes kaikkien käyttöjärjestelmien kanssa yhteensopiva monipuolinen Thunderbird, joka sähköpostin hallinan ohella on mainio ohjelmisto kalenterien, yhteystietojen ja tehtävien hallintaan.
Thunderbirdin konfigurointi meidän palveluamme varten.

Jos siis käytät Windowsia, Applen tuotteita (tietokoneita) tai Linuxia, niin Thunderbirdin kanssa voit synkronoida kalenterisi, yhteystietosi ja tehtäväsi muiden laitteidesi kanssa riipppumatta niiden käyttöjärjestelmästä.

Microsoft Outlook

Microsoft Outlookin kanssa yhteensopiva Outlook Caldav Synchronizer(vain Windows-käyttöjärjestelmälle). Jos käytät Microsoft Outlookin Windows-versiota, niin tämä lisäsovellus on ehdottomasti sinulle. Tämän avulla voit synkronoida tietosi meidän palvelumme kautta. Outlook Caldav Synchronizer tukee myös Googlen kalenterita ja yhteystietoja.
Ohje Outlook Caldav Synchronizer:n konfiguroimiseen palvelumme kanssa.

Internet-selaimet

Mikä tahansa internet-selain.
InfCloudin ansiosta palvelumme kalentereihin, yhteystietoihin ja tehtäviin pääsee kätevästi käsiksi vaikka pelkällä selaimella, jos se ei ole muulla tavoin mahdollista.

Linux

Linux Linux-käyttäjille on Thunderbirdin lisäksi muitakin vaihtoehtoja.

GNOME Calendar, Contacts and Evolution

Hallintapaneelin käyttö internet-selaimella

Jotkin edellä mainituista ohjelmista eivät tue uuden kalenterin tai osoitekirjan luomista. Siinä tapauksessa voit käyttää hallintapaneelia Web-sivulta suoraan hallitaksesi (uusien luonti ja vanhojen poistaminen) kalentereita ja osoitekirjoja.

Jos kirjaudut selaimella, on hallintapaneeli ensimmäisenä avautuva sivu, jossa ei sitten muuta voi tehdä kuin luoda ja/tai poistaa kalentereita/osoitekirjoja sekä tehtävälistoja. Hallintapaneeliin kirjaudutaan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Kalentereita voi lisätä ja poistaa joko lisäämistä/poistamista tukevalla ohjelmalla/apilla tai yllämainitun hallintapaneelin kautta.

Alla kuvakaappaus Infcloudin kirjautumissivusta, johon pääsee edellä mainitun hallintapaneelin kautta.

Linkkejä

Alla linkkejä tarkempiin ohjeisiin palvelumme lisäämiseksi Applen käyttöjärjestelmiin sekä DAVx5:n käyttöönottoon Android-laitteissa. Lisäksi linkit Thunderbirdin ja Outlook Caldav Synchronizer:n käyttöönottoon. Androidin käyttäjille DAVx5 (maksullinen, 3,99 € Google Play) sekä OpenTasks (ilmainen, Google Play) ja ilmainen vaihtoehto löytyy näppärille Android-käyttäjille, sillä on olemassa alusta nimeltään F-Droid, joka on avoimeen lähdekoodin perustuva ilmaisten ohjelmien jakelukanava, josta DAVx5:n voi ladata ilmaiseksi, mutta suosittelemme ohjelmasta maksamista vaikka lahjoittamalla projektille, sillä kyseessä on erittäinen luotettava ja toimivaa applikaatio, johon on uhrattu tuhansia työtunteja. Ohje kalenterien ja yhteystieojen lisäämiseksi macOSx-järjestelmiin (työn alla).